E – post: jurgitakir@hotmail.com

 

For det første drømmejobben min var og er journalistikk.

For det andre tenker jeg at dette yrket er det beste i verden.

For det tredje er journalister alltid unge…

 

Jeg jobbet i Riks TV programmet “Skolens vindu” som programleder (Litauen)

Jeg jobbet i Riks TV programmet “Skolens vindu” som programleder (Litauen)

Jeg heter Jurgita, og jeg er fra Litauen. Jeg er journalist, og jeg har 20års erfaring som journalist. Jeg har jobbet i flere medier: presse, radio, TV og internet. Jeg var leder av Journalistikk studie for barn også. Den viktigste jobb var i Riks TV programmet “Skolens vindu” som programleder. Der jobbet jeg i 7 år. De siste to årene har jeg jobbet som freelance journalist og har publisert artikler med bilder i litauiske magasiner og på min egen nettside www.mokykloslangas.lt. Jeg orenterier meg i utdanningssystemer i 10 år, derfor skriver jeg mange artikler om utdanning i Litauen og i Norge. 

Jeg kom til Norge fra Litauen i 2015, fordi mannen min jobber her. Tidligere har jeg jobbet litt på sommeren om natta i posten og har jeg merket at mennesker leser mye aviser. Fordi jeg er nysgjerrig, modig og sosial har jeg snakket mye med folk og lest aviser, magasiner og bøker om Norge.

Tønsberg Voksenopplæring

Tønsberg Voksenopplæring

Jeg har lært norsk i Tønsberg Voksenopplæring, tok eksamen til B1/B2 i slutten av mai, og nå er jeg ferdig med skolen. Jeg synes at det er veldig spennende å jobbe med norske kollegaer, men det er vanskelig å finne jobb som journalist på grunn av norsk kunnskap. Så jobb som elevassistenter, medarbeider eller andre stillinger i utdanningsfeltet passer også for meg. Jeg vil gjerne ha en arbaidspraksis eller en språkpraksis i en avis eller TV i Vestfold. Jeg ble registrert hos NAV og ansatte sa at det er mulig. Jeg har mange ideer og jeg liker å eksperimentere, å forene og å inspirere folk. Dessuten kan jeg snakke engelsk, russisk, litauisk hvis det er aktuelt. Jeg er klar for nye utfordringer, erfaringer og karrieremuligheter.

Heldigvis har utdanningen min blitt godkjent av NOKUT: 3 år bachelor og 1 år mastergrad i journalistikk. Jeg har gått på mange kurs i journalistikk, psykologia, pedagogikk i Litauen, fordi jeg er opttatt av personlig vekst.

  • Deltakelse i konferansen „Hvilke endringer er nødvendig for å gjøre våre barn glad i utdanningsinstitusjoner?“ 6 timer
  • Deltakelse i seminar av Lærernes kvalifikasjonssenter i Kaunas „Hvilke læringsformer drømmer våre barn om?“ 6 timer
  • 2 dagers opplæring for foreldre og lærere om samarbeid
  • Seminar om humanistisk pedagogikk 40 timer
  • Deltakelse i konferanse og skriving av rapport: “Hvordan jeg var på utkikk etter pedagogiske metoder for evnerike barn”
  • Pedagogisk-psykologisk kunnskap 120 timers kurs

I tillegg er jeg medlem av Litauiske journalisters forbund siden 2000. I 2008 og i 2015 mottok jeg priser for vellykket karriere. 

International Cafe i Stokke eldresenter

International Cafe i Stokke eldresenter

I fritid skriver jeg artikler og bøker, lager foto, leser bøker, organiserer og besøker flere samfunnsarrangementer (f.eks. gruppe “Imagynarium” for utenlandske kvinner på Tønsberg bibliotek, norskkurs på Stokke bibliotek).

Min motto er “Hvis du ønsker  – du kan gjøre det!” 

Tønsberg bibliotek

Tønsberg bibliotek

NRK Vestfold

Påsken I Hageland

Litauisk national dag 6.juli